Not because of who I am But because of what You’ve done Not because of what I’ve done But because of who You are

Ik ben Jolanda Pronk-van den Top, geboren en opgegroeid in 1974 in Ede. In een liefdevol gezin; vader, moeder met 1 zus op de aarde en 1 in de hemel. Na een jeugd die in het teken stond van spelen en buiten zijn kwam de tijd van de middelbare school. Wat ik vooral leuk vond waren de vriendschappen, werkweken en feestjes. Hier kreeg ik, jammer genoeg, geen cijfers voor… Ik ging naar MBO Agogisch Werk en deed daarna in deeltijd Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Zo haalde ik toch mijn diploma’s.

En toch was er een zaadje geplant dat ik “niet goed genoeg” was, wat resulteerde in heel hard mijn best doen en waardering zoeken bij anderen. En ja, telkens zocht ik God weer op, maar ik liet mijn hart niet vullen. In 2003 heb ik in Den Haag mijn leegte aan God gegeven en kreeg ik de tekst “Mijn genade is u genoeg”. God gaf mij daarna mijn man en we trouwden in 2007. En nog wat later begon het moederschap, een heerlijke tijd. Ik hoefde mijn kinderen alleen maar lief te hebben, wat ik heel goed kon (en kan).

Na een aantal jaren, tegenslagen en een periode van rouw, was ik boos op God. Ik zag God niet meer. En toen de coronapandemie uitbrak dacht ik dat de eindtijd was begonnen, maar er kwam juist een verlangen naar Gods Licht. Na een coachgesprek werd mij duidelijk dat ik ten diepste licht en hoop wil doorgeven aan mensen in nood, mensen naar het Licht wil brengen. De coach zei: “ga zelf eerst eens in dat Licht staan!” Maar hoe dan?

Het helpen en geven heeft mijn hart, ik heb nodig: geloof, vrijheid en humor.

Na een zoektocht heb ik in 2022 gekozen voor de opleiding tot christencoach. Dat is wat ik wil doen en wie ik wil zijn. Ondanks of juist vanwege de stormen in mijn, ons, JOUW leven.

Zonder belemmerende gedachten wil ik werken in de wijngaard. God roept, ik trek de wapenrusting aan en ga in Zijn naam.

Ik bouw op U en ga in Uwe naam.Opw. 124